Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaiinspirerad räksoppa

Annons

För 4 personer

1 liter vatten

2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong

200 g äggnudlar

200 g skalade räkor

100 g färska champinjoner

1 msk finhackad röd chili

2 limefrukter

1 msk finriven, färsk ingefära

1 msk finhackad, färsk koriander

1/2 msk fisksås eller salt

Att äta till:

thaibasilika eller färsk koriander

1. Koka upp vatten och lägg i två tärningar grönsaks- eller hönsbuljong. Skiva champinjonerna ganska tunt. Finhacka chilin, skala och riv ingefäran fint, hacka koriander och riv det yttersta gröna skalet från två tvättade limefrukter.

2. Lägg nudlarna i den kokande buljongen och låt dem

koka någon minut. Tillsätt svamp, chili, limeskal samt

saften från limefrukterna, ingefära, koriander, fisksås eller salt. Koka upp soppan.

3. Fördela räkorna i portionsskålar och slå på soppan och nudlar. Toppa med färsk thaibasilika eller koriander.

Servera soppan så het som möjligt.

(TT Spektra)

Mer läsning

Annons