Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaikyckling med nudlar

Annons

För 4 personer
15 minuter
400 g kycklingkött
100 g champinjoner
100 g blomkålsbuketter
1 liten purjolök
100 g mangold eller kinakål
1 msk riven, färsk ingefära
3 dl vatten
1 msk soja
1/2 msk konc. kycklingfond
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
salt och peppar
rapsolja
Att äta till:
200 g nudlar

Gör så här:
1. Skiva svampen, dela blomkålen i buketter, strimla purjolök och mangold. Koka blomkålen 3 minuter i lättsaltat vatten. Fiska upp blomkålen och koka nudlarna 2 minuter i samma vatten. Sätt ett durkslag över en ny kastrull och sila av nudlarna. Spola nudlarna med kallt vatten.
2. Koka upp 3 dl av det sparade vattnet igen. Tillsätt soja, fond och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud såsen i 5 minuter.
3. Strimla och stek kycklingköttet 2 minuter i rapsolja. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna. Stek svamp, blomkål och purjolök någon minut. Tillsätt nudlar och kyckling. Stek 1 minut under omrörning. Slå i såsen och krydda med riven ingefära, salt och peppar. Ge allt ett uppkok.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons