Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändsk kycklinggryta

/

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1-2 msk grön currypasta
1 tärning hönsbuljong
1 gul lök
1 bit purjolök
1 inte alltför het chili
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk fisksås
1/3 gurka
12 körsbärstomater
4-8 kvistar färsk koriander
Att äta till:
ris
rödbetsskott

Gör så här:
1. Koka kycklingköttet 10 minuter i vatten smaksatt med 1-2 msk grön currypasta och en hönsbuljongtärning. Ta upp köttet och bryt det i bitar. Spara spadet.
2. Skala och strimla gul lök, strimla purjolöken och strimla chilin extra fint. Fräs lök och chili med en matsked rapsolja i vid kastrull. Slå på en burk kokosmjölk, salta med fisksås och sila i en deciliter vätska från kycklingkoket.
3. Skär gurkan i bitar och körsbärstomaterna i halvor. Vänd ner dem och smaka av med färsk koriander. Servera med ris och garnera med koriander och dekorativa rödbetsskott.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons