Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändsk Tom Yam

/

Annons

För 4 personer
20 minuter

Till soppgrunden:
1 1/2 liter vatten, 1 selleristjälk
1 gul lök, 2 limefrukter
1 msk färskriven ingefära
3 msk konc. kycklingfond
Till räksoppan:
3 msk citrongräs, finhackat
1 msk fisksås
1 msk rostad chilipasta eller finhackad färsk chili (kan minskas)
15-20 champinjoner, 300 g skalade räkor, 1 kruka färsk koriander

1. Hacka selleri och gul lök. Riv skalet från väl rengjorda limefrukter och pressa sedan ut saften. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten och tillsätt allt som ingår i soppgrunden. Koka 5 minuter och sila.
2. Stöt citrongräset, dra bort det yttersta lagret och hacka resten riktigt fint. Skiva svampen och hacka koriandern grovt. Rostad chilipasta kan vara svårt att få tag på, kolla i butiker med asiatisk inriktning, men kan ersättas med finhackad färsk chili.
3. Lägg citrongräs, svamp och chili i en kastrull. Slå på soppgrunden, fisksås och koka allt ett par minuter. Avsluta med koriander och räkor.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons