Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thailändska nudlar

/

Annons


För 4 personer
15 minuter


200 g äggnudlar
500 g wokgrönsaker
1 rödlök
rapsolja
1-2 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk färskriven ingefära
1 tsk torkad koriander
1 limefrukt
salt eller fisksås

Att äta till:
400 g skalade räkor
1/2 msk thailändsk röd curry, torr krydda
thaibasilika

Gör så här:
1. Koka äggnudlarna 2 minuter. Tippa upp nudlarna i ett durkslag, spola med kallt vatten och låt dem rinna av helt. Tina wokgrönsakerna. Strimla rödlöken.
2. Hetta upp en vid stekpanna och snabbstek grönsaker och rödlök i olja. Blanda i nudlar och röd currypasta. Slå på en burk kokosmjölk och låt allt koka upp. Krydda med färskriven ingefära, koriander och det yttersta rivna skalet från en limefrukt samt fruktsaften. Efter en minut smakas allt av med salt eller fisksås.
3. Vänd skalade räkor i torr thailändsk röd curry och låt dem bara vända några sekunder i het panna med lite rapsolja. Fördela nudlar, sås och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med räkor. Garnera med thaibasilika.

Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons