Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timjantorsk

Annons

För 4 personer
25 minuter
800 g torskfilé från säkra bestånd
1 liter vatten
1 msk mild vitvinsvinäger
salt och hel vitpeppar
1 bit purjolök
1 tärning fiskbuljong
Till såsen:
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl silad vätska från fiskkoket
2 dl grädde
1/2 dl finhackad, färsk timjan
Att äta till:
blandad sallad
kokt potatis
mer timjan
citron

Gör så här:
1. Koka upp vatten, vinäger, purjolök, fiskbuljongtärning, 1 tsk salt och 10 grovt krossade vitpepparkorn.
Rulla fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg rullarna tätt i en kastrull. Sila över lagen och sjud fisken 2-3 minuter under lock.
2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med lag från fiskkoket och grädde. Krydda med timjan och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
3. Lyft upp fisken med hålslev och mellanlanda på hushållspapper. Lägg fisken på tallrikar och slå lite sås över. Garnera med citron och extra timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons