Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toast med älgskav och kantareller

Annons

För 4 personer

1 paket fryst älgskav, 240 g

5 dl trattkantareller eller annan svamp

1 msk mycket finhackad gul lök

2 skivor bacon

1 msk smör

1 dl rödvin

1 dl vatten

1 dl grädde

1/2 msk konc. vilt- eller kalvfond

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

1 krm finhackad rosmarin

salt och peppar

4 skivor rustikt vitt bröd

smör och rapsolja

bladpersilja

1. Rensa svampen. Skölj den endast i undantagsfall då svampsmaken är vattenlöslig och mycket av det goda försvinner med sköljvattnet. Skala och finhackad löken. Strimla baconskivorna.

2. Fräs tinat älgskav med svamp, lök, bacon och en klick smör i en stekpanna. När blandningen ångat av och fått lite färg dras pannan från värmen.

3. Koka upp vin, vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt fond och majsstärkelse löst i vatten. Vänd ner älgskavblandningen och krydda med rosmarin. Sjud stuvningen i 5 minuter. Salta och peppra.

4. Stek brödskivorna i lika delar smör och rapsolja. Fördela stuvningen på bröden och garnera med bladpersilja.

Mer läsning

Annons