Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomat och vitlöksbräserade fläskkotletter

Annons

För 4 personer
4 rejäla fläskkotletter
salt och peppar
2-3 msk olivolja
6 stora tomater
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 dl rödvin
1 dl vatten
färsk oregano
Att äta till:
12 medelstora potatisar av fast sort
2 msk rapsolja
rosmarin

1. Skala och skär potatisarna i klyftor. Sprid ut klyftorna på ugnsplåt och ringla över rapsolja. Krydda med hackad rosmarin, salt och peppar. Stek potatisen i 200 graders ugn i 15-20 minuter.
2. Hacka tomaterna grovt. Om man vill kan tomaterna skållas först, men det är inte nödvändigt.
3. Bryn kotletterna i olivolja i panna eller stekgryta. Salta och peppra. Ta upp kotletterna och slå bort nästan allt fett.
4. Tillsätt en skvätt olivolja och lägg i tomater, riven eller pressad vitlök, tomatpuré, vin och vatten. Låt allt koka ihop något. Lägg i kotletterna och några kvistar oregano. Bräsera, det vill säga stek sakta, med lock på i 20 minuter. Lägg upp och garnera med mer oregano och bjud den ugnsstekta potatisen till.

Mer läsning

Annons