Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomatsoppa

/

Annons

För 4 personer. 25 minuter.
1 kg mogna tomater, 1 gul lök,
2 stjälkar blekselleri, 2 msk olivolja, 3-4 kvistar färsk körvel, 1 vitlöksklyfta, 1 liter vatten, 2 msk koncentrerad kyckling- eller grönsaksfond, 1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten, 1 krm socker, salt och vitpeppar.
Att äta till: Färska örter, lättstekta krutonger av vitt matbröd.
Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Hacka ner selleristjälkarna. Flå tomaterna och ta bort såväl skal som kärnhus. Hacka resten grovt.
2. Fräs samman lök-, selleri- och tomathack med olivolja i en rymlig kastrull. Pressa i en vitlöksklyfta och späd med vatten. Tillsätt koncentrerad kyckling- eller grönsaksfond och repa ned bladen från 3-4 kvistar körvel.
3. Koka upp och sjud soppan i 10 minuter. Kör soppan slät i mixer, slå tillbaka den i kastrullen, koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten till lätt simmig konsistens. Sjud soppan 5 minuter till. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera soppan med färska örter och krutonger.

Mer läsning

Annons