Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomatsoppa med risoni och kalvfrikadeller

Annons

För 4 personer
35 minuter
1 kg tomater
1 gul lök
olivolja
1 liter vatten
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
2-3 msk tomatpuré
1 msk finhackad oregano
salt och svartpeppar
1/2 tsk socker
Till frikadellerna:
400 g kalvfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Att äta till
1 1/2 dl risoni
färsk oregano

Gör så här:
1. Snitta och doppa tomaterna i kokande vatten. Dra bort skalen, skeda bort kärnhusen och hacka det rena tomatköttet grovt.
2. Skala, hacka och fräs den gula löken med olivolja i en stor kastrull. Tillsätt tomathack, vatten och tomatpuré. Koka upp och låt soppan sjuda i 10 minuter. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud soppan 5 minuter till. Smaka av oregano, salt, svartpeppar och socker.
3. Blanda kalvfärs, ägg, salt och vitpeppar. Forma köttbullar som får sjuda i saltat vatten cirka 6 minuter. Koka risoni. Fördela soppan och lägg försiktigt i frikadeller. Strö över risoni och färsk oregano.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons