Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsk med falsk hollandaisesås

Annons

För 4 personer
30 minuter
700 g torskfilé utan skinn och ben, gärna ryggbiten
200 g smör
1 dl torrt vitt vin
salt och vitpeppar
Till såsen:
3 dl grädde
2 dl vätska från fiskkastrullen
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 tsk mild vitvinsvinäger
1 äggula
Att äta till:
ris
citron
lättkokta broccolibuketter

Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra bitarna. Sätt en låg, vid kastrull på spisen och lägg i smöret. När det smält tillsätts vin. Därefter läggs fiskbitarna i pannan och värmen sänks så att smöret inte bränner vid. Sjud fisken under lock i cirka 4-5 minuter. Ös fisken flera gånger.
2. Koka upp grädde och ett par deciliter vätska från fiskpannan. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter. Ta såsen från värmen och rör i vinäger samt en äggula. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela såsen på varma tallrikar och lägg fisken i såsen. Serveras med ris, lättkokta broccolibuketter och citron.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons