Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsk med indisk twist

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g torskfilé
salt och vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
smör (rikligt) och rapsolja till stekning
Att äta till:
2 syrliga äpplen
1 stor gul lök
1-1 1/2 msk het curry
100 g haricots verts
ris
citron
sallad

Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar som saltas och peppras lätt. Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.
Skala och hacka den gula löken. Stick ut kärnhusen från äpplena och skär fruktköttet i knappt centimetertjocka skivor.
2. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida. Ta upp fisken och lägg i mer smör.
Lägg i bitar av lök och äpple samt haricots verts. Krydda med curry och stek blandningen under omrörning ungefär 2 minuter.
3. Fördela lök och äppelblandningen på tallrikar. Lägg fisken ovanpå och skeda till sist smör från pannan över allt. Serveras med ris och citron. Några spänstiga salladsblad smakar alltid gott till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons