Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trattkantarellsoppa med krutonger

Annons

För 4 personer

1 liter färska trattkantareller (300 g frysta)

1 silverlök eller 2 schalottenlökar

2 msk smör

1 liter vatten

2 msk grönsaksbuljong i pulverform

2 msk vetemjöl

2 dl grädde

1 msk hackad timjan

1 tsk vit balsamvinäger

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

Att äta till:

4-6 skivor vitt bröd

smör och rapsolja

1. Rensa svampen och ta bort skadade delar. Hacka den grovt. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök med smör någon minut i en rymlig kastrull. Späd med vatten, rör i buljongpulvret och låt soppgrunden koka upp.

2. Blanda grädde och vetemjöl till en klumpfri vätska. Sila ner vätskan i den kokande soppan. Tillsätt hackad timjan och låt soppan sjuda sakta utan lock i 10 minuter. Smaka av med mild vinäger, salt och vitpeppar.

3. Skär bort kanterna från brödet och skär resten i sockerbitsstora tärningar. Stek tärningarna i lika delar smör och rapsolja tills de fått fin färg. Servera brödkrutongerna i skål för sig.

Mer läsning

Annons