Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa burgare med bacon och chili

Annons

För 4 personer
500 g nötfärs
1 paket bacon (145 g)
2 msk riven gul lök
1 msk finhackad chili
1 tsk liquid smoke alt. röksalt eller 1 msk rökig grillmarinad
salt och svartpeppar


Till dressingen:
2 msk majonnäs
1 msk chilisås på tomatgrund
1 tsk vanlig senap
1 msk brunt senapsfrö


Att äta till:
8 skivor lantbröd
isbergssallad
2-3 stora tomater
saltgurka


1. Strimla baconskivorna mycket fint. Skala och riv gul lök på rivjärn alternativt finfördela i mixer. Öppna chilin, peta bort frön och mellanväggar och hacka fruktköttet
mycket fint. Blanda allt med köttfärs och tillsätt röksmak i form av liquid smoke, som är flytande röksmak, alternativt rökbehandlat salt eller rökig grillmarinad.
Salta och peppra lätt och forma fyra rejäla hamburgare som gärna får vara tre centimeter tjocka.
2. Stöt senapsfrö i mortel och blanda med majonnäs, chilisås och senap till dressing. Förbered grönsakerna.
3. Grilla hamburgarna över fin glöd, cirka fyra-fem minuter per sida om de är riktigt tjocka. Låt burgarna dra några minuter
innan de läggs upp. Rosta brödskivorna lätt och plocka ihop dina hamburgare i ordning bröd, riven sallad, burgare, dressing, skivad tomat och gurka samt bröd. Fäst ihop med grillspett.

Mer läsning

Annons