Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa hamburgare med rostad potatis

Annons

För 4 personer
35 minuter
500 g ren nötfärs
1 msk lökpulver
1 tsk konc. kalvfond
1/2 tsk torkade chiliflisor
1 tsk salt
1-2 msk vetemjöl
rapsolja
Till dressingen:
1 dl hackad röd paprika
1 dl hackad rödlök
1 vitlöksklyfta
1 dl chilisås på tomatgrund
2 msk rapsolja
salt
Att äta till:
4 hamburgerbröd
4 rejäla skivor ost
isbergssallad
skivad tomat
10-12 medelstora potatisar av fast sort

Gör så här:
1. Finhacka röd paprika och rödlök till dressingen. Blanda i riven vitlök, chiliflisor, chilisås, 2 msk olja och salt. Tvätta och dela potatisarna i klyftor på längden. Lägg klyftorna i långpanna och ringla över olja. Salta. Rosta potatisarna i 225 graders ugn i 15-20 minuter.
2. Arbeta samman nötfärs med lökpulver, fond, chiliflisor och salt. Avsluta med vetemjöl i omgångar så att färsen binds samman. Forma 4 rejäla hamburgare.
3. Stek hamburgarna i rapsolja, cirka 3 minuter per sida. Mot slutet läggs osten ovanpå burgarna. Öppna och rosta hamburgerbröden i ugn. Grunda med sallad och skivad tomat, därefter kött, ost, dressing och bröd.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons