Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Twistade bruna bönor

Annons

För 4 personer
15 minuter

2 "korvar" bruna bönor, 600 g
4-5 kvistar färsk timjan + extra till garnityr
1 stor rödlök
2 syrliga äpplen
500 g rimmat, magert fläsk utan svål
svartpeppar
smör och rapsolja

Att äta till:
blandad sallad

Gör så här:
1. Värm de färdiga bönorna i kastrull på svag värme. Rör gärna med en träsked med rak framkant lite då och då. När bönorna börjar bli varma tillsätts hackad timjan.
2. Kärna ur äpplena men behåll skalen på. Dela äpplena i bitar med ett par centimeters sida. Skala och skär rödlöken i bitar. Skär fläsket i centimeterbreda strimlor.
3. Hetta upp en stekpanna och tillsätt en liten smörklick och en knapp matsked rapsolja. Stek fläsk, lök och äpple på medelvärme cirka 5 minuter. Krydda med svartpeppar. Lägg upp och garnera med timjan.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons