Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsbakad potatis med texmexfyllning

Annons

För 4 personer
1 1/2 timme
4 bakpotatisar
Till fyllningen:
400 g ren nötfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk finhackad chili
1 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré + 1/2 dl vatten
3-4 kvistar färsk oregano
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 finhackad rödlök
2-3 msk rostad lök
tortillachips
sallad, gurka och tomat

Gör så här:
1. Tvätta och stick några hål här och där på potatisarna med en sticka. Värm ugnen till 200 grader och lägg in potatisarna på gallret. Beräkna minst 1 timme för potatisarna att bli klara. Riktigt stora potatisar kan behöva 1 1/2 timme. Provstick innan bakningen avbryts.
2. Hacka gul lök fint, riv vitlöksklyftan, finhacka chilin och oregano. Blanda med köttfärs, paprikapulver och salt. Stek blandningen i het panna med enbart olja till dess att den får grynig konsistens. Rör i tomatpuré och vatten.
3. Blanda crème fraiche och majonnäs. Snitta upp potatisarna, fyll först med köttfärs, därefter crème fraicheblandningen. Garnera med rödlök, rostad lök och tortillachips. Avsluta med grönsaker.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons