Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsrostade rotsaker

/

Annons

För 4 personer. 45 minuter.
12 normalstora potatisar av fast sort, 1-2 kålrötter, inte för stora (då blir de lätt för grova), 3 morötter,
2 palsternackor, 2 rödlökar, 1 purjolök, flingsalt och peppar, olivolja,
1 kruka rosmarin.
Att äta till: Kassler, rostbiff eller grillad kyckling.
Gör så här:
1. Tvätta potatisarna noga innan de delas i fyra klyftor på längden. Skala morötterna och dela dem i ganska stora bitar. Skala kålrötterna och skär dem i bitar med 2-3 centimeters sida. Skala palsternackorna och skär dem till långsmala bitar. Skala rödlökarna och skär dem i klyftor. Skölj purjolöken och dela i bitar på ungefär 5 centimeter.
2. Sprid ut allt i en långpanna. Resultatet blir bäst om bitarna ligger i ett lager.
3. Ringla över olivolja och vänd runt allt. Salta och peppra lätt. Krydda med hackad rosmarin men spara toppskotten till garnering. Sätt in långpannan i 175 graders ugn i 20 minuter. Därefter höjs värmen till 225 grader och efter ytterligare 10-15 minuter har rotsakerna fått färg och är klara att servera. Avsluta med extra flingsalt och rosmarin.

Mer läsning

Annons