Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekt fläskkarré med timjansky

Annons

För 4 personer
700 g fläskkarré i bit
1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 kruka färsk timjan
Att äta till: 10 potatisar, 1 stor morot, 1 röd paprika, 1 röd lök, 100 g sockerärter, 1 knippa rädisor, 1 msk olivolja, salt och peppar
Till skyn: 1 dl rödvin, 2 dl vatten, 3-4 kvistar färsk timjan, 1 msk konc. kalvfond, sojakulör, maizena, salt och peppar.
Gnid köttet med olivolja, salt, vitpeppar och timjan och lägg det i ugnssäker form. Stick in en stektermometer och sätt in köttet i 175 graders ugn. Stek till termometern visar 75 grader. Skala och skär rot- och grönsaker i klyftor och bitar. Koka potatisen 8 minuter. Sista minuten läggs även morotsbitar och sockerärter i vattnet. Slå av vattnet. lägg i paprika, rödlök och rädisor. Tillsätt olivolja, salt och peppar. Låt allt mjukna under lock i 2-3 minuter. Koka upp vin och vatten. Tillsätt kalvfond och red av med maizena. Krydda med färsk timjan. Färga med sojakulör och sjud 5 minuter. Salta, peppra och sila skyn.
Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons