Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekt lax med kyld ingefärssås

/

Annons

För 4 personer. 30 minuter.
600 g skinn- och benfri laxfilé
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till såsen: 2 dl crème fraiche,
1 dl majonnäs, 1 dl vatten,
2 msk fint riven färsk ingefära.
Att äta till: Kokt potatis, 1 bunt grön sparris, 1 citron, blandade blad.

Gör så här:
1. Skala och riv ingefäran. Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Tunna med vatten och smaka av med ingefära, salt och peppar. Ställ såsen kallt i väntan på servering. Se till att potatisen kommer på spisen.
2. Kolla att laxen är helt benfri. Blanda rapsolja med paprikapulver, salt och vitpeppar i en djup tallrik. Vänd fisken i blandningen och lägg den på ugnsfast fat. Stek fisken i 15 minuter mitt i 175 graders ugn.
3. Ta bort nedersta delen på sparrisen. Sjud de övre delarna ett par minuter i lättsaltat vatten utan lock. Bjud fisken med sina tillbehör och glöm inte att lägga en citronklyfta på varje portion.

Dan Strandqvist

Mer läsning

Annons