Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekt picknickbog med gräddsås

Annons

För 4 personer
2 1/2 timme
1 kg picknickbog
1/2 msk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
salt och vitpeppar
2 msk rapsolja
Till såsen:
vätska från steken
2 dl grädde ev. vatten och kalvfond
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
Att äta till:
kokt potatis
lättkokta grönsaker
äppelmos

Gör så här:
1. Gnid in steken med kryddorna. Lägg köttet i en ugnsfast form och slå oljan över. Stick in stektermometer i tjockaste delen eller beräkna stektiden till 2 timmar för stekning i 130 graders ugn. Steken är klar när termometern passerat 80 grader.
2. Ta ut steken och låt den vila 10 minuter innan den skivas upp. Slå vätskan från formen i en kastrull, tillsätt grädde samt vatten så det blir 5 dl totalt. Koka upp, red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen 1 5 minuter. Smaka av med kalvfond, salt och peppar.
3. Servera stek och sås med kokt potatis, lättkokta grönsaker och äppelmos. Dan Strandqvist/TT Spektra
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons