Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekt torskrygg på grönsaksbädd

Annons

För 4 personer
20 minuter
700 g torskryggfilé av fisk från säkra bestånd, salt och vitpeppar, smör och rapsolja
Till såsen: 1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
Att äta till: 2 morötter
1 gul lök
1 grön paprika
1 citron
kokt potatis
4 havskräftor eller andra skaldjur
dill
Gör så här:
1. Skala och strimla morötterna. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla paprikan. Lägg allt i kastrull med 2 matskedar smör och en nypa salt. På med lock och smörkoka grönsakerna några minuter.
2. Fräs smör och vetemjöl i kastrull. Tillsätt vatten, grädde och vin. Smula i en fiskbuljongtärning. Sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Bryn torskryggen runt om med smör i stekpanna. Sätt in en stektermometer i tjockaste delen och sätt in fisken i 175-gradig ugn. Stek tills kärntemperaturen är 58 till 60 grader, absolut inte mer. Lägg upp grönsaker och sås. Toppa med fisk, dill och skaldjur. Servera bums med kokt potatis och citronklyfta.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons