Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekta grönsaker med fetaost, oliver och tsatsiki

Annons

För 4 personer

2 zucchini

2 auberginer

4 stora tomater

3 msk hackad, färsk timjan

300 g fetaost

1 dl stora, svarta oliver

salt och svartpeppar, 3 msk olivolja

Till tsatsikin:

1 stor gurka

1 1/2 tsk salt

1 vitlöksklyfta

4 dl grekisk yoghurt

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk olivolja

1 tsk hackad mynta

1. Skär zucchini, auberginer och tomater i knappt centimetertjocka skivor. Hacka timjan och smula ner fetaosten.

2. Pensla en ugnsfast form med olivolja och varva sedan grönsakerna i snygga rader. Strö över timjan, fetaost och oliver. Salta och peppra lätt. Avsluta med att ringla över olivolja.

3. Grädda grönsaksfatet i 175 graders ugn i 25 minuter.

4. Skala och strimla eller riv gurkan grovt. Lägg strimlorna i en sil och strö över salt. Häng durkslaget över en skål och låt gurkan vätska ur sig under 10 minuter.

5. Riv vitlök och blanda med grekisk yoghurt, vinäger, olivolja och mynta. Vänd ner gurkan och kyl tsatsikin före servering. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons