Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungersk paprikagulasch

/

Annons

För 4 personer
1 timme 30 minuter
800 g högrev av nöt eller älg
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 msk konc. kalv- eller viltfond
1 msk hackad färsk timjan
2 lagerblad
2 paprikor, gärna olika färger
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
1 msk rivet citronskal
1 tsk mald kummin
Att äta till:
ris eller kokt potatis
lättkokt blomkål
mörkt bröd

Gör så här:
1. Skär köttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Skala och skär gula löken i bitar och vitlöken i tunna skivor.
2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Lägg över köttet i stekgryta. Bryn den gula löken och lägg den i samma gryta. Slå på vatten och fond. Koka upp och lägg i timjan och lagerblad. Sjud grytan i 1 timme.
3. Skär paprikorna i bitar som läggs i grytan. Red av med majsstärkelse och sjud 5-10 minuter till. Smaka av med rivet citronskal, kummin, salt och peppar. Bjud lättkokt blomkål, mörkt bröd, ris eller kokt potatis till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons