Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungerska färsbiffar

Annons

För 4 personer
500 g blandfärs
1 msk paprikapulver,1 tsk stött timjan,1-2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 dl rött vin, 1 ägg,salt och vitpeppar, smör och olja till stekning

Till såsen:
2 paprikor, 1 gul lök,1 vitlöksklyfta, 1 msk olja, 3 dl vatten, 1 msk koncentrerad kalvfond, 1 dl grädde, maizena + vatten till redning, salt och vitpeppar
Blanda köttfärs, paprikapulver, stött timjan, pressad vitlök, rött vin och ägg. Smaka av med salt och vitpeppar. Forma fyra biffar som steks i lika delar smör och olja. När biffarna fått färg eftersteks de i 200 graders ugn cirka 12-15 minuter.
Dela paprikorna och ta bort kärnhus och fästen. Hacka resten ganska fint. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök med olja i kastrull. Pressa i vitlök och tillsätt vatten, kalvfond och grädde. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Salta och peppra. Servera gärna de ungerska färsbiffarna med råstekt potatis och gröna bönor.
Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons