Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upp och nervänd plommonkaka

Annons

4-6 mogna plommon

100 g smör eller margarin

3 ägg

2 dl socker

3 dl mjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl mjölk eller madeira

Sätt ugnen på 175 grader.

Använd en springform och klä botten med bakplåtspapper, smörj kanterna med lite smör.

Dela plommon och ta ur kärnorna. Lägg dem sedan i fint mönster på botten. Smält smöret. Rör ihop socker och ägg och tillsätt det smälta smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner detta i äggsmeten. Tillsätt sedan mjölken (eller madeiran om du använder det).

Häll smeten försiktigt över plommonen i formen.

Grädda kakan i nedre delen i 175 grader i cirka 35 minuter.

Låt kakan svalna en stund och ta sedan bort formens kant, vänd den upp och ner på det fat du ska servera ifrån och ta bort botten och papperet.

Servera kakan lite ljummen med grädde, eller låt den svalna helt och ät den som den är.

Mer läsning

Annons