Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välmatade färsbiffar

/

Annons

Biff à la Lindström för 4 personer

30 minuter

500 g finmald blandfärs (70-procentig nöt- och 30-procentig fläskfärs)

2 ägg

1 liten, finhackad gul lök

1 dl inlagda rödbetor i små tärningar

1 1/2 msk hackad kapris

1 msk konc. kalvfond

salt och peppar

smör och rapsolja

Att äta till:

kokt eller stekt potatis

blandad grönsallad

Gör så här:

1. Hacka inlagda rödbetor och kapris ganska fint. Finhacka en liten gul lök. Blanda hacket med köttfärs och ägg. Krydda med kalvfond, salt och vitpeppar.

2. Forma fyra eller åtta ganska tjocka biffar. Stek biffarna långsamt i lika delar smör och rapsolja. Beräkna stektiden till ungefär 4 minuter per sida. Skya med fettet lite då och då för att få riktigt saftiga biffar.

3. Biff à la Lindström serveras med skysås och kokt potatis. Skyn får man genom att slå vatten och lite koncentrerad kalvfond i pannan sedan biffarna steks klart. Vispa ur pannan och sila skyn över biffarna.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons