Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valnötspaj

Annons

För 8 personer

Till pajdegen:
3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
1 krm salt
1 msk vatten

Till fyllningen:
200 g valnötskärnor
1 dl grädde
1 msk sirap
1 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk honung
1 tsk citronsaft
25 g smör
3 ägg

Att äta till:
vispad och kyld grädde alt. vaniljglass

1. Kör samman mjöl, smör och salt i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vatten och kör lite till. Lägg degen svalt i 30 minuter.
2. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i fem minuter i torr stekpanna.
3. Värm grädde, sirap, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Tillsätt honung och citronsaft. Låt allt sjuda mycket sakta i sju-åtta minuter. Rör ner rostade valnötter, smör och ägg.
4. Kavla ut degen och klä en låg pajform. Fyll pajen med nötblandningen och grädda pajen 30 minuter i 225 graders ugn. Låt pajen svalna och servera den med vispad, kyld grädde eller vaniljglass.

Mer läsning

Annons