Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkyckling i gryta

Annons

För 4 personer
25 minuter
600 g kycklingfilé
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 tsk finhackad timjan
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk konc. kycklingfond
Att äta till:
4-8 späda morötter
8 gröna sparrisar
1 dl ärtor
8 färska champinjoner
dill
kokt potatis

Gör så här:
1. Skala morötterna. Dela dem på längden och sjud dem i lättsaltat vatten i 3-5 minuter. Lägg i sparris och sjud 2 minuter till. Avslutningsvis åker ärtorna ner i vattnet och allt får ett uppkok. Sila av vattnet och håll grönsakerna varma under lock. Dela svampen i bitar som steks lätt i smör och saltas.
2. Dela kycklingfiléerna i 2-3 delar. Bryn bitarna lätt i gryta i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Tillsätt vatten, grädde och vin. Koka upp och sjud kycklingen i 7 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten, timjan och fond. Sjud i 5 minuter till.
3. Lägg upp kycklingbitarna och slå såsen över. Toppa med grönsakerna och lite färsk dill. Servera med potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons