Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkyckling med tillbehör

Annons

För 4 personer
1 1/2 timme
1 stor, färsk kyckling
1 kruka rosmarin
1 gul lök
salt och peppar
smör och rapsolja
1 msk soja
Till såsen:
2 dl vatten
2 dl grädde
1 dl rödvin (eller vatten)
1 msk konc. kycklingfond
sky från kycklingen
majsstärkelse
Till gurkan:
1 gurka
1 dl hackad persilja
1 1/2 msk ättika, 12 %
3 msk strösocker
1 1/2 dl vatten
Att äta till:
stekt potatis
lättkokt broccoli och minimorötter
gelé

Gör så här:
1. Skala och hacka den gula löken. Hacka rosmarin grovt. Fyll kycklingen med hacket och lägg den med bröstet upp på ugnssäkert fat. Smält en matsked smör och blanda med lika mycket soja. Pensla fågeln med blandningen. Salta och peppra. Stek i 175 graders ugn i 1 timme och 15 minuter.
2. Skiva gurkan med osthyvel. Blanda lagen. Lägg i gurka och persilja. Salta lätt och ställ kallt.
3. Koka upp vatten, grädde och vin. Smaksätt med kycklingfond och red med majsstärkelse. När kycklingen är klar silas skyn från fatet ner i såsen. Salta och peppra. Stekt potatis, lättkokta grönsaker och gelé hör till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons