Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varma kycklingmackor

/

Annons

Varma mackor med lövtunn kycklingfilé

För 4 personer

20 minuter

8 skivor lantfranska

400 g tunt skuren kycklingfilé

1 tsk curry

salt och svartpeppar, smör och rapsolja

100 g örtkryddad färskost

4 tomater

8-16 skivor lagrad ost

Att äta till:

krispig grönsallad

persilja

gott bröd

Gör så här:

1. Krydda kycklingköttet med curry, salt och peppar. Stek köttet någon minut per sida i lika delar smör och rapsolja.

2. Bred ut färskost på skivad lantfranska. Lägg på kycklingköttet och toppa med tomatskivor och smakrik ost, gärna lagrad herrgård eller Västerbottenost.

3. Gratinera mackorna mitt i 225 graders ugn cirka 5 minuter eller till dess osten smält och fått lite färg. Garnera de varma mackorna med bladpersilja och servera dem direkt, gärna med kylskåpssval krispig sallad.

Mer läsning

Annons