Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vegetarisk ärtsoppa

Annons

För 4 personer
1 timme (+ ev. blötläggning)
500 torra, gula ärtor
1 3/4 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 gul lök
2 morötter
1 zucchini
1 purjolök
1 lagerblad
timjan eller mejram
salt
Att äta till:
4-6 skivor formfranska
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta

Gör så här:
1. Blötlägg ärtorna i kallt vatten över natten eller åtminstone 10-12 timmar. Med snabbärtor kan man hoppa över det momentet.
2. Koka upp ärtorna i nytt vatten. Lägg i skalad och hackad gul lök, skalad och tärnad morot och grönsaksbuljong. Sjud soppan till dess ärtorna börjar mjukna, cirka 1 timme.
3. Rör ner tärnad zucchini, strimlad purjolök, hackad timjan eller mejram, lagerblad och smaka av med salt. Sjud några minuter till. Rosta tärnad formfranska med olja och vitlök i 225 graders ugn. Servera brödtärningarna separat i skål.

Dan Strandqvist/TT Spektra

dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons