Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vegetarisk lasagne

Annons

För 4 personer

färska lasagneplattor

1 aubergine

1/2 stånd blekselleri

1 gul lök

2 paprikor, gärna olika färger

2 morötter

olivolja

500 g passerade tomater

1 påse babyspenat, ca 70 g

2 vitlöksklyftor

1 kruka färsk basilika

1 tsk flingsalt

1 tsk finhackad chili

500 g keso

300 g riven ost

1. Skölj och skär alla grönsaker i bitar, morötterna i extra små bitar. Fräs grönsakerna med olivolja i stor kastrull. Rör hela tiden så värmen fördelas jämnt. Tillsätt de passerade tomaterna och droppa ner ganska rikligt med grovt hackad, färsk babyspenat, riven vitlök och basilika. Salta och tillsätt finhackad chili. Sjud allt utan lock i 10 minuter.

2. Lägg ett lager grönsaksröra i botten på en lätt smord, ugnsfast form. Klicka ut keso och strö över riven ost och avsluta med en färsk lasagneplatta. Lägg tre lager på samma vis och avrunda med grönsaksröra och enbart riven ost.

3. Grädda lasagnen mitt i 175 graders ugn i cirka 30 minuter. Håll koll mot slutet så lasagnen inte blir för mörk - täck i så fall med folie.

Mer läsning

Annons