Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vegetarisk pizza

Annons

För 4 personer, 2 långpannor
1 timme
Till degen:
1,5 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst (25 g)
1 msk olivolja
1 nypa strösocker
1 nypa salt
4 1/2 dl vetemjöl
Till fyllningen:
2 dl färdig tomatsås, gärna kryddig
5 tomater
1 zucchini
150 g champinjoner
3-4 små rödlökar
250 g mozzarella
1 kruka färsk oregano eller basilika

Gör så här:
1. Lös upp jästen i fingertempererat vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in mjölet lite i sänder. Degen ska vara smidig. Låt degen jäsa 30 minuter i övertäckt bunke.
2. Skär tomater, zucchini och champinjoner i skivor och rödlöken i tunna klyftor. Skiva mozzarellan.
3. Kavla ut degen så den räcker till två långpannor. Bred ut tomatsåsen och lägg på mozzarellan. Avsluta med grönsaker. Grädda pizzorna i 250 graders ugn cirka 8 minuter. Garnera pizzorna med färska örter före serveringen.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons