Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vegetarisk rotsaksgryta

/

Annons

För 4 personer
35 minuter
6 fasta potatisar
2 rödlökar
2 morötter
1 liten kålrot
2 palsternackor
1/2 rotselleri
2-3 msk rapsolja
3 kvistar rosmarin
flingsalt och svartpeppar
Till tomatskyn:
1 liten gul lök
1 dl hackad persilja
2 msk olivolja
1 liter vatten
4 msk konc. tomatpuré
2 tärningar vegetarisk buljong
1 lagerblad
2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

Gör så här:
1. Tvätta och dela potatisarna i klyftor. Skala och skär rödlök och rotsaker i bitar. Tippa ut allt på ugnsfast fat och ringla över olja. Krydda med hackad, färsk rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Rosta av i 225 graders ugn i 10-15 minuter.
2. Fräs hackad gul lök, tomatpuré, olivolja och hackad persilja i kastrull. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar, lagerblad och en redning av majsstärkelse löst i vatten. Låt skyn koka upp och sjuda i 10 minuter.
3. Vänd ner rotsakerna och låt det fortsätta att sjuda sakta några minuter eller till dess rotsakerna är mjuka med visst tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons