Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilda julköttbullar

Annons

För 4 personer
30 minuter
500 g älgfärs
100 g bacon
2 msk mycket finhackad gul lök
1 tsk mortelstött torkad rosmarin
1 ägg
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
bladpersilja
Att äta till:
kokt potatis

Gör så här:
1. Hacka baconet fint med kniv eller i matberedare. Skala och finhacka den gula löken. Lägg en matsked smör i en kastrull och låt lökhacket klarna, inte bryna, i smöret. Ställ åt sidan och låt lök och fett svalna något.
2. Blanda älgfärsen med baconhack och smörfräst lök. Krydda med rosmarin, salt och svartpeppar. Knäck i ägget och blanda väl.
3. Forma små köttbullar som steks i lika delar smör och rapsolja. Låt köttbullarna trilla runt i pannan. För bästa stekresultat bör man inte ha mer än halva pannan full med köttbullar åt gången. Stektiden beräknas till 5 minuter under varsam omrörning. Lägg upp och garnera gärna med bladpersilja. Servera med potatis.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons