Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildrispaella med räkor och torsk

Annons

För 4 personer
50 minuter
2 1/2 dl vildrisblandning, fullkorn
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 pkt saffran, 0,5 g
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul lök
1 dl ärtor
100 g skalade räkor
600 g torsk
3 msk vetemjöl
1 stort ägg
1 1/2 dl ströbröd
smör och olivolja
salt och peppar
Att äta till:
citron
blandad sallad

Gör så här
1. Skala, finhacka och fräs den gula löken med olivolja och saffran i en rymlig kastrull. Pressa i vitlök och rör ner vildris. Tillsätt vatten och en tärning grönsaksbuljong. Koka upp och sjud sedan sakta under lock i 40 minuter.
2. Dela och panera fisken i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek fisken i rikligt med smör och olivolja. Salta och peppra.
3. När riset är nära nog klart tillsätts ärtor. Vänd runt och låt riset och ärtorna dra 5 minuter. Rör ner skalade räkor, smaka av med salt och peppar och lägg upp blandningen på fat eller tallrikar. Toppa med stekt fisk, citron, fett från stekpannan och blandade blad.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons