Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vildsvinssragu

Annons

För 4 personer
700 g vildsvinsstek
1 gul lök
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
2 msk persilja
2 lagerblad
1 påse rotfruktsblandning, ca 550 g
2 dl vatten
2 dl madeira
1 msk konc. kalvfond
1 tsk soja
1 msk konc. tomatpuré
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
4 msk lingon
smör och rapsolja
salt och peppar
Att äta till:
helstekt potatis
blandade blad
vinbärsgelé

Gör så här:
1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken. Hacka rosmarin, timjan och persilja fint.
Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i en panna. Ta upp köttet med en hålslev, för att reducera mängden fett, och lägg över det i en gryta.
2. Stek rotfruktsblandningen och vänd ner den i grytan med kött. Slå på vatten, vin och fond. Tillsätt rosmarin, timjan, persilja, lagerblad och tomatpuré. Låt allt koka sakta i cirka 20 minuter.
3. Red av ragun med majsstärkelse löst i vatten. Låt den sjuda några minuter till. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över hela lingon före serveringen. Bjud helstekt potatis, gelé och blandade blad till.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons