Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitlöksmarinerad biff med wokgrönsaker

Annons

För 4 personer
30 minuter
600 g lövbiff alternativ utskuren biff
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk soja
svartpeppar
Att äta till:
1 stor påse wokgrönsaker, 900 g
1 rödlök
rapsolja
2 dl teriyakisås (färdig)
ris
skivad tomat

Gör så här:
1. Skär köttet i drygt centimeterbreda strimlor. Lägg strimlorna i skål, pressa över vitlök och tillsätt olja, soja och ta några varv med svartpepparkvarnen. Blanda och låt stå 10 minuter.
2. Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek wokgrönsaker och rödlöksklyftor med rapsolja i het panna. Håll grönsakerna varma i skål täkt löst liggande folie för att de inte ska mjukna men ändå hålla värmen.
3. Stek köttet någon minut med marinad och allt i het panna. Lägg grönsaker i botten och kött ovanpå. Ringla över teriyakisåsen och servera med tomat och ris.
Dan Strandqvist/TT Spektra
dan.strandqvist@ttspektra.se

Mer läsning

Annons