Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitlöksmarinerad biff med wokgrönsaker

Annons

4 personer
600 g utskuren biff alternativt lövbiff
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk soja
svartpeppar
Att äta till:
1 stor påse wokgrönsaker, 900 g
1 rödlök
rapsolja
1 dl teriyakisås (färdig)
ris (om man vill)
skivad tomat och timjan

Skär köttet i drygt centimeterbreda strimlor. Lägg strimlorna i en skål, pressa över vitlök och tillsätt olja, soja och ta några varv med svartpepparkvarnen. Blanda och låt stå 10 minuter.
Skala och skär rödlöken i klyftor. Stek wokgrönsaker och rödlöksklyftor med rapsolja i het panna. Håll grönsakerna varma i skål täkt av löst sittande folie för att de inte ska mjukna. Stek köttet någon minut med marinad och allt i het panna. Lägg upp med grönsaker i botten och kött ovanpå. Ringla över teriyakisåsen och servera med tomat och timjan. Ris kan man ha till om man vill, men det funkar med enbart grönsaker också.
dan.strandqvist@ttspektra.set

Mer läsning

Annons