Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wokat med thaismak

/

Nudelwok med räkor och grönt.

Annons

För 4 personer
20 minuter
250 g torkade äggnudlar
1 morot
1 bit purjolök
1 zucchini, 100 g sockerärtor
200 g broccolibuketter
1 tsk grön currypasta
1 dl thailändsk chilisås
rapsolja
Till räkorna och marinaden:
400 g skalade räkor
2 msk thailändsk chilisås
1 tsk vitvinsvinäger
1 limefrukt
3 msk hackad färsk koriander
1 msk färskriven ingefära
Att äta till: blandade blad


Gör så här:
1. Blanda marinaden till räkorna. Chilisås, vinäger, det rivna gröna skalet från en lime plus saften från frukten, färsk koriander och riven ingefära. Vänd ner räkorna.
2. Skala och strimla moroten. Strimla purjolöken och skär zucchinin i mindre bitar. Broccoli och morötter ges ett uppkok i saltat vatten.
3. Koka upp saltat vatten. Lägg nudlarna i vattnet när det kokar och dra kastrullen från spisen. Vänta i 2 minuter. Sila av vattnet i ett durkslag. Woka nudlarna i rapsolja i någon minut. Tillsätt grönsaker och currypasta. Woka några minuter till. Tillsätt chilisås, vänd runt och avsluta med räkor och marinad.

Dan Strandqvist/TT Spektra

Mer läsning

Annons