Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yoghurtglass med jordgubbar

Annons

För 4 personer

5 dl naturell yoghurt, 3% fetthalt

1/2 dl florsocker

1/2 vaniljstång

3 dl hackade jordgubbar

1. Skölj och hacka jordgubbarna ganska fint. Kontrollera att jordgubbarna är söta. Om inte måste de sötas med 2 msk florsocker löst i 1 dl vatten. Låt jordgubbshacket dra i sockerlagen någon timme innan vätskan silas av.

2. Snitta upp vaniljstången och skrapa ut fröna. Rör samman yoghurt, florsocker och vanilj. Kör blandningen i glassmaskin till dess smeten börjar stelna något. Utan glassmaskin fryses blandningen i skål, men bara så pass att den börjar stelna.

3. Blanda i de hackade jordgubbarna och kör glassmaskinen till dess önskad konsistens uppnåtts. Det tar normalt 15 minuter till i glassmaskin. Utan glassmaskin får man räkna med en dryg timme i frysen med avbrott för lätt vispning var 20 minut fram till dess glassen är så fast att den är svår att vispa.

Yoghurtglass är mager och smakar extra gott om den bjuds med extra jordgubbar som tillbehör.

Mer läsning

Annons