Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saffranskladdkaka

Vi bjuder på ett recept ur boken som passar perfekt nu inför julens bakplanering.

Annons

Saffranskladdkaka

125 g smör

100 g vit choklad

1 påse saffran, 0,5 g

1 dl riven mandelmassa

2,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

5 msk vaniljsocker

1/4 tsk salt

3 ägg

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra och bröa en form med avtagbar botten.

Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret.

Häll i saffranet.

Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör till sist ner äggen.

Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i 30-35 minuter.

Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Serveras helst kall med en klick vispad grädde eller créme fraiche.

Mer läsning

Annons