Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sallys snickerscakepops

/
  • Sally Sundström, tolv år, gillar att baka. Här har hon gjort cakepops med jordnötter och choklad.
  • Av en torr sockerkaka (saftig går också bra) kan man göra supergoda cakepops.

Jag gjorde en kladdkaka som råkade grädda för länge och blev torr. Men i stället för att kasta bort hela kakan kom jag på att jag kunde använda den till cakepops.

Annons

De nya godiskakorna som ser ut som klubbor. De är lite krångliga att göra, men blir både fina och jättegoda. Jag provade att blanda med jordnötssmör i stället för philadelphiaost och fick en smak som påminner om Snickers. Mums vad gott det blev! Man vill ta en till direkt...

Sally Sundström

Du behöver:

Drygt en halv sockerkaka (gärna med chokladsmak)

Knappt 1 burk (350 g) jordnötsmör

200 g mjölkchoklad

Hackade nötter eller annat strössel att doppa dem i

Grillpinnar av trä

Gör så här:

Hacka eller skär sockerkakan och lägg den i en bunke tillsammans med jordnötsmör. Mosa ihop med en gaffel eller fingrarna. Forma köttbullstora bollar av degen och ställ dem en halvtimme i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa spetsen på grillpinnarna i chokladen och stick ner dem försiktigt i bollarna. Låt stå ett par minuter så att pinnarna fastnar.

Doppa hela klubborna försiktigt i smält choklad och låt dem halvstelna något, men bara en kort stund. Ställ klubborna i en stadig burk eller upp och ner på ett fat.

Rulla eller doppa dem försiktigt i hackade nötter eller strössel innan chokladen har stelnat helt. Ställ dem i en burk som en kak-bukett på bordet.

Mer läsning

Annons