Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsong för saffransbullar

/

Julen närmar sig med stormsteg, i dag är det första advent och snart är det dags för Lucia. Det är dags att baka lussekatter.

Annons

I premiären för Helenas Hembakta bakade jag förra året lussebullar med mandelmassa, alltså ”vanliga” bullar med saffran och fyllning. I år blir det i stället de traditionella lussekatterna.

Hur du vill forma dina lussekatter är ju upp till dig, jag gör för det mesta de vanliga ”kusarna”, formade som ett S och med ett russin i varje ”sväng”.

Saffran är en speciell krydda, förutom att vara dyr, har den en lite speciell smak. Det brukar vara så att antingen gillar man saffran i bröd eller mat, eller också inte. Jag gillar saffran och brukar för det mesta använda den till bakning. Jag har till exempel gjort mjuk saffranskaka, saffransbiskvier, saffranskokostoppar med mera. Håll utkik, framöver så kanske det dyker upp ett och annat recept med saffran i. Det här receptet innehåller kesella, och det är för att få bullarna extra saftiga, dessutom har jag använt vit sirap i stället för strösocker. Varför inte prova. Lycka till med bullbaket.

Glöm inte bort att skicka eller maila ditt favoritjulrecept mig!

Mer läsning

Annons