Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silltårta till buffébordet

/
  • Eva Eriksson växte upp i Storvik som Eva Andersson. Nu har hon skrivit en kokbok med mycket sommarkänsla i.

Blommande syrener, rosa kaffekoppar och ljuvliga tårtor. Det är ingen hejd på det sommarljuva i ”Smultron­gården. Livet och smakerna”. Och det hela började med att alla kafégäster vill ha Eva Erikssons recept.

Annons

Eva, född och uppvuxen i Vall, Storvik, har förverkligat sin dröm i Södra Dylta, norr om Örebro. En 1700-talsgård har rustats upp och blivit kafé och butik med hembakade kakor och bullar. Och när alt fler ville ha recept föddes idén till en bok.

– Jag har alltid tyckt om att skriva, berättar Eva, och har bloggat i många år.

Tillsammans med fotografen Magdalena Björnsdotter har hon skapat boken ”Smultrongården” en riktig inspirationsbok som frossar i förföriska pasteller.

Efter att boken kommit ut har nöjda, för henne okända, läsare mms:at bilder på lyckade bakverk till henne.

En hattparad i Kungsgården gav idén till ett jättekafferep. Var och som kom måste dels ha på sig en hatt, dels ha med sig sju kakor av en sort.

Med tio gäster blir det 70 kakor att mumsa på, med 20 gäster 140, med 30... ett sjudundrande kafferep.

Många av kakorna och tårtorna är dekorerade med levande blommor. Evas egen favorit, Dajmtårtan pryds av lilla syrener – som är ätliga!

Här finns inte bara kakor och sommar, hösten har fått sina recept med svamp. rotfrukter och annat matigt. Och ingenting verkar krångligt eller svårt att åstadkomma, varken tårtor eller fisksoppa.

Av allt det goda får det bli midsommarens silltårta vi presenterar här.

Fotnot: Eva Eriksson signerar böcker hos Fru Nilsson i Sandviken torsdagen den 21 juni mellan kl 11-16 och då kommer man att bjuda på bakverk från boken.

Mer läsning

Annons