Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchanalys, spelarbetyg och matchfakta

Så här var matchen – och så här skötte sig spelarna.

MATCHEN:

Botten mot serietoppen, då bröt Brynäs den sju matcher långa förlustsviten i SHL-ishockeyn.

Klara 3–0 mot tabellettan Frölunda.

Att det hårt pressade Gävlelaget skulle nolla Frölunda och vända sin tunga trend mot just serieledaren lät ju på förhand inte särskilt troligt men spelmässigt var det faktiskt ingen större skillnad lagen emellan i första perioden.

Tabellettan Frölunda vann visserligen skotten på mål med 11–4 och hade en rad chanser som rätt förvaltade hade satt mentalt blysänke på hemmalaget.

Men Brynäskeepern Bernhard Starkbaum storspelade samtidigt som Frölunda – som inför lördagens match bara hade förlorat en bortamatch av nio vid full tid – på något märkligt sätt aldrig fick kontroll över spelet.

Det fick däremot Brynäs i mittenakten där Gävlelaget – efter hård press och en inledande parad av sumpade lägen – till slut gjorde två mål på två av sina tre powerplay i perioden.

Vid det första var det bara sex sekunder kvar på Frölundabacken Christian Bäckmans utvisning när Jonas Nordquist gjorde en 360 graders snurrfint och sköt ett löst skott där pucken studsade på Frölundamålvakten Lars Johansson ut till Greg Scott som med kraft tryckte in 1–0.

Fyra och en halv minut senare bjöd Adam Brodecki på en genial passning som skar som en varm kniv genom Frölundas box fram till bortre stolpen där Sebastian Enterfeldt smugit upp, stack fram klubbladet och styrde in sitt femte mål för säsongen (2–0).

Att Brynäs har ett skört självförtroende märktes i tredje då man backade hem och bjöd in Frölunda i matchen men Daniel Brodin gjorde mål i tom kasse också samtidigt som Starkbaum höll sin första nolla för säsongen.

Om 3–0-segern och den brutna förlustsviten räcker för att vända Brynäs ras på riktigt och rädda kvar jobbet åt ifrågasatte tränaren Tommy Jonsson är oklart men en skön andningspaus full av frisk luft blev det i alla fall för hela Gävlelaget.

BETYGEN:

Bernhard Starkbaum (100 %) 6

(Jonas Johansson)

Förstafemman

Niclas Andersén 5

Lukas Kilström 4

Anton Rödin 5

Greg Scott 5

Bill Sweatt 5

Andrafemman

Christian Djoos 3

Simon Bertilsson 5

Jens Lööke 3

Jonas Nordquist 3

Adam Brodecki 4

Tredjefemman

Jörgen Sundqvist 3

Oscar Eklund 3

Jacob Blomqvist 3

Sebastian Enterfeldt 5

Daniel Brodin 5

Fjärdekedjan:

Oskar Lindblom 3

Pathrik Westerholm 2

Sondre Olden 3

Extraback

David Westlund sp ej

Extraforward

Ponthus Westerholm sp ej

MATCHFAKTA:

Brynäs–Frölunda 3–0 ( (0–0, 2–0, 1–0)

Andra perioden:

1–0 (9.35) Greg Scott (Jonas Nordquist, Anton Rödin) spel fem mot fyra,

2–0 (14.02) Sebastian Enterfeldt (Adam Brodecki, Daniel Brodin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden:

3–0 (18.12) Daniel Brodin (Simon Bertilsson).

Skott: 23–37 (4–11, 14–14, 5–12).

Utv, Brynäs: 4x2. Frölunda: 6x2.

Domare: Tobias Björk, Boden, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 5 048.