Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchguiden: Örebro–Gefle IF

Örebro SK–Gefle IF, Behrn Arena, 19.00 (Canal+ Extra 2, 19.00)

Skador/avstängningar

Örebro: Inga.

Gefle IF: Mikael Dahlberg (tåfraktur), Hjalmar Öhagen (korsbandsskada, borta för säsongen), Daniel Leino (knäskada, borta en längre tid), Erik Törnros (fot).

Tränarna säger

Sixten Boström, Örebro:

– Jag tror jag vet hur vi ska gå till väga för att göra en bra prestation. I första hand ska vi fokusera på vårt eget spel, och då handlar det om att få igång rörligheten och passningsspelet. Vi måste lyfta oss jämfört med matchen mot Syrianska senast, annars får vi problem.

– Jag såg Gefle på plats när de mötte Syrianska i premiären. De har samma ingredienser i sitt spel som tidigare. De spelar tajt bakåt och är giftiga i sitt kontringsspel. Vi har ett snabbt offensivt spel och det är det som krävs för att luckra upp Gefle.

Pelle Olsson, Gefle IF:

– Vi har fått en bra start på säsongen och det är naturligtvis viktigt för oss, inte minst mentalt. Det känns bra att det har gått en vecka sedan förra matchen, vi har fått chansen att läka vissa sår och nu är vi verkligen redo för match igen.

– Örebro slutade trea i fjol, och det krävs en riktigt bra prestation av oss för att vi ska kunna mäta oss med dom.

Fem senaste

Örebro:

Allsvenskan

8/4: Syrianska (h)1–0

4/4: IFK Göteborg (b)1–0

Träningsmatcher

23/3: Djurgården (h)3–0

20/3: Elfsborg (h)2–1

15/3: Valdres (läger i Turkiet)5–0

Gefle IF:

Allsvenskan

9/4: IFK Norrköping (h)2–0

3/4: Syrianska (b)1–1

Träningsmatcher

27/3: Gif Sundsvall (h)4–0

20/3: Assyriska (h)2–2

13/3: Mjällby (Cypern)2–0

Den här säsongen

Lagen har inte mötts.

Förra säsongen

22/9 Örebro–Gefle IF3–1

19/4 Gefle IF–Örebro1–3

Noterat

Örebro tränar lätt på förmiddagen i dag, och därefter tar tränaren Sixten Boström ut truppen till matchen. ”Vi gör alltid så inför hemmamatcherna, för att få rätt dagsrytm”, säger Boström.

Örebros senaste nyförvärv Paulinho, den förre Häckenstjärnan från Brasilien, är spelklar. Men Sixten Boström ville inte avslöja om han kommer att finnas med i truppen mot Gefle.

GIF-tränaren Pelle Olsson gav taktiska instruktioner till den ghananske mittfältaren Zakaria Abdulai i omklädningsrummet efter gårdagens träning. Abdulai blir förstås en av flera viktiga pusselbitar i GIF-bygget i kvällens match.

GIF-truppen är intakt, med den enda skillnaden att Sebastian Senatore tillkommer.

Fjolårstrean Örebro har full pott efter två omgångar, och har ännu inte släppt in något mål i årets allsvenska.

Vi tippar

Kvällens matcher:

IFK Göteborg–Helsingborg1–1

Örebro–Gefle2–0

Gårdagens matcher

Trelleborg–IFK Norrköping1–2

Elfsborg–AIK2–2

Syrianska–Häcken1–5

I morgon: Gais–Djurgården. Onsdag: IFK Norrköping–Halmstad, Kalmar FF–Elfsborg, Malmö FF–Mjällby. Torsdag: Gefle–Trelleborg (19), AIK–IFK Göteborg, Häcken–Örebro. Fredag: Helsingborg–Syrianska.