Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchvinnarens hälsning till motståndarna: "På Åbyvallen blir vi ännu svårare att slå"

Valbo bytte hemmaplan till konstgräset på Helges idrottsplats i Andersberg.
Det slutade med säsongens första seger.
– Den kom tidigare i år än förra året. Och på Åbyvallen blir vi ännu svårare att slå, säger matchens ende målskytt Alexander Sjöström.

REPRIS: Se matchen i efterhand här

Det dröjde bara sex minuter innan Sjöström fick ordning på ett fint inlägg från Henrik Persson och siktade in det som kom att bli segermålet.

Det fanns en hel del som talade emot att det skulle hålla hela vägen.

Nykomlingen Friska Viljor kom med 26 raka tävlingsmatcher utan förlust.

Valbo skapade egentligen inte så många fler heta chanser.

Och mittfältsmotorn Stefan Forsberg skallade ihop med motståndarnas lagkapten Frans Eriksson i slutet av första halvlek och bröt matchen i paus – oroväckande eftersom han åkt på en liknande smäll tidigare vilket gav honom en hjärnblödning.

Valbotränaren Henrik Isaksson lugnar dock:

– Har man råkat ut för det som han gjort är det lätt att det kommer lite tankar och han ville själv bli utbytt – men det ska inte vara någon fara med honom. Det var en ren säkerhetsåtgärd med tanke på hans historik.

Forsberg ersattes av nye Martin Sundqvist Boox, som gjorde en bra andra halvlek innan även han klev av i slutet med en lårskada.

Valbo klarade dock dessa utmaningar genom att hela tiden ligga rätt i försvarsspelet och göra det tufft för motståndarna att ta sig igenom.

– Våra mittbackar gör det otroligt bra och står emot allt, berömmer Alexander Sjöström.

Mest försökte vänsterbreddaren Rasmus Engström som hade de bästa chanserna och kanske skulle haft en straff med sig.

Men det blev ingenting av nånting alls för Friska Viljor och Valbo kunde jubla över tre poäng.

– Förra säsongen dröjde det väl åtta, nio omgångar innan vi vann första matchen. Det gick fortare i år, konstaterade Sjöström och gav faktiskt Mittmediasportens livesändning från matchen lite av kredden.

– Det blir roligare när man vet att folk sitter och tittar, morfar kollade hemifrån och han var jättenöjd, säger Sjöström.

Valbo, som förra säsongen drog stor nytta av att behärska naturgräset hemma på Åbyvallen men faktiskt inte vann förrän i elfte omgången, klarade av det studsiga konstgräset alldeles utmärkt.

– Vi har ju tränat på konstgräs hela vintern så just nu är vi ganska vana vid det. Men vi blir ännu svårare att slå när vi får komma tillbaka och spela och träna på Åbyvallen, lovar Sjöström.

Nästa hemmamatch den 29:e april ska enligt planerna spelas där – men Valbo kommer att fortsätta utnyttja Helges plan.

– Vi ska träna här en del inför bortamatcher på konstgräs, förklarar Alexander.

Men det är så klart på Åbyvallen Valbo hör hemma – och med en läktare på gång från gamla Strömvallen blir det ännu bättre förutsättningar för alla utom möjligen för motståndarna.