Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matildas bygger om i samarbete med kända designern Thomas Sandell

I slutet av sommaren kommer Matildas att byggas om helt. Ingen mindre än Thomas Sandell står för designen.
– Alla vi som jobbar här är supertaggade, säger Frida Johansson.

Fast regnet vräker ner är Frida Johansson på strålande gott humör. Hon, Johan Flodman och de andra delägarna i Matildas har tänkt länge att de vill göra något. Nu har de bestämt sig och då tänker de satsa ordentligt. De har anlitat arkitekten Thomas Sandell för att bygga om restaurangen.

– Alla vi som jobbar här gillar honom, säger Frida. Det roliga med Thomas Sandell är att han inte bara är arkitekt utan designer också. Därför kommer vi att känna igen hans grejer i matsalen.

Kvarterskrogen Matildas i Gävle är både anrik och prisad. Porslin och menyer har de redan gjort om, men matsalen har sett lika ut länge. Därför stänger restaurangen den första augusti med förhoppningen att kunna öppna i början av september igen. Med en helt ny fräschör. Formgiven av den välrenommerade arkitekten och designern Thomas Sandell från Sandellsandberg. Känd för en rad byggnader i Sverige som Gåshaga brygga på Lidingö och Stockholmbörsen, men också inredningen på Moderna Museet, restaurang East och möbler till Svenskt Tenn och Ikea.

Hur kom det sig att ni anlitade Thomas Sandell?

– Vi delägare har känt till honom länge. Vi gillar Rolfs kök i Stockholm, en klassiker som han har gjort. Han var också och käkade på Matildas i somras. När vi ändå skulle bygga om ville vi göra något ordentligt därför frågade vi honom. Jag tror det är första gången han gör något i Gävle.

Hur kommer Matildas att se ut efter förvandlingen?

– Det blir samma varma stämning, klassiskt och tidlöst, resten får du se sen, säger Frida och låter hemlighetsfull.

– Men baren bygger vi om helt till exempel. Vi har ju två matsalar och i den första blir det helt annorlunda, inte vanliga bord utan lite mer lounge-stil. För att alla som inte vill äta middag ska kunna sitta ner en stund och snacksa eller ta något gott att dricka. Bara en avec eller kanske ett glas champagne.